Dari jari jemari turun ke hati, dari jari jemari, air tangan isteri dan ibu, biar kesannya rasa dia hati suami dan anak-anak, dari jari jemari menaip, biar berkesan dihati pembaca..
Saturday, November 14, 2009
Biskut Samprit (Biskut Dahlia)
BISKUT DAHLIA
Bahan
225 gm butter
110 gm gula ising
1 biji kuning telur
1/2 s/k esen vanilla
70 gm tepung jagung
120 gm tepung kastad
170 gm tepung rose/tepunng gandum
ceri merah sebagai hiasan
Cara
1. Gaulkan butter dan gula ising sebati.
2. Masukkan telur dan esen vanilla. kacau rata.
3. Ayakkan semua tepung dan masukkan dalam bancuhan butter sedikit demi sedikit.
4. Gunakan acuan dahlia dan pamkan dalam loyang.
5. Letakkan ceri merah ditengah adunan yg dipamkan.
6. Bakar dalam oven suhu 170'c selama 15 - 18 minit.
7. Sejukkan betul dan simpan dalam balang kedap udara.
*time kasih pada kak hanieliza atas resepi beliau ini, memang kena betul dengan tekak saya, menjadi mabeles..malatop. tip top...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment